Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Finansai>Bankininkystė>Pobūvis-furšetas. Banko 5 metų darbo jubiliejus
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Pobūvis-furšetas. Banko 5 metų darbo jubiliejus

  
 
 
1234567891011121314151617181920212223
Aprašymas

Įvadas. Užsakymo priėmimas. Paruošiamieji darbai pobūviui aptarnauti už restorano ribų. Gėlės. Staltiesės, sijonai, indai, įrankiai. Stalų serviravimas. Pobūvio aptarnavimas. Pobūvio meniu. Mokamo baro meniu. Pastato planas. Išvada. Priedai (meniu).

Ištrauka

Maitinimo įmonėms tenka labai svarbus vaidmuo atstatant žmogaus darbingumą, palaikant sveikatą, organizuojant maitinimą darbo, mokymosi, gyvenamojoje vietovėje ir kitur. Kai šalia darbo nėra maitinimo įmonių, atsiranda papildomų darbo laiko nuostolių, be to, tai veikia neigiamai žmogaus sveikatą. Svarbi ir socialinė maitinimo įmonių reikšmė. Gerai sutvarkius ir organizavus maitinimo įmonių darbą, palengvėja namų ūkio darbas.
Maitinimo įmonės – tai restoranai, kavinės, barai, užkandinės (bistro), valgyklos, bufetai, kulinarijos parduotuvės, lauko ir išvežamoji prekyba.
Kavinė – tai maitinimo įmonė, kurioje yra gausus karštų ir šaltų gėrimų, konditerijos gaminių, saldžių patiekalų ir ribotas šaltų bei karštų patiekalų asortimentas.
Baras – tai maitinimo įmonė, kurioje lankytojams siūlomas tam tikras patiekalų, užkandžių, konditerijos gaminių, gausus gėrimų asortimentas, atsižvelgiant į jos specializaciją. Barai gali būti bendro profilio ir specializuoti.
Užkandinė (bistro) – tai maitinimo įmonė, kurioje atsižvelgiant į jos specializaciją, lankytojams siūlomas pastovus, bet negausus patiekalų ir užkandžių bei kitų gaminių bei gėrimų asortimentas.
Valgykla – tai įmonė, kurioje gaminami ir realizuojami gausaus asortimento kasdieninės paklausos patiekalai.
Bufetas – tai maitinimo įmonė, realizuojanti nesudėtingos technologijos karštų ir šaltų užkandžių bei gėrimų, konditerijos gaminių ir kitokių maisto prekių asortimentą.
Kulinarijos parduotuvėje realizuojami įvairus pusgaminiai, kulinarijos ir konditerijos gaminiai, o esant reikiamoms sąlygoms, gali būti papildomai įrengtos greito aptarnavimo įmonės ir organizuotas pietų pardavimas išsineštinai.
Lauko prekybos įmonės gali būti įrengtos žmonių sutelkimo vietose (stotyse, turgavietėse, gatvėse, stadionuose, parkuose ir kt.), joms numatoma pastovi dislokavimo vieta ir darbo režimas. Realizuojami sumuštiniai, konditerijos gaminiai užkandžiai, karšti ir šalti gėrimai, desertai ir kita produkcija.
Restoranas – tai maitinimo įmonė, kurioje lankytojams siūlomas gausus patiekalų, gėrimų, konditerijos gaminių asortimentas, sudaromos sąlygos poilsiui ir pramogoms. Restoranai iš kitų maitinimo įmonių tipų išsiskiria aukšto meninio lygio interjerų ir reklama, geresnių materialinių ir techninių aprūpinimų, klasikinėmis lankytojų aptarnavimo formomis, realizuojamos produkcijos asortimentu. Restorano meniu vyrauja užsakomieji ir firminiai patiekalai, konditerijos gaminiai ir gėrimai, atspindintis įmonės ypatumus ir specializaciją. Restoranai gali būti bendro profilio ir specializuoti. Atsižvelgiant į architektūrinį bei meninį interjero suprojektavimą, taip pat patiekalų ir gėrimų asortimentą, aptarnavimo būda ir formą, restoranai specializuojami:
Pagal asortimentą (žuvies, alaus, žvėrienos patiekalų ir kt.);
Pagal nacionalines virtuves (lietuvių, gruzinų, vokiečių, italų ir kt.);
Pagal temines kryptis (istoriniai, užmiesčio zonų, egzotiniai, turistų ir kt.).
Lankytojams skiriama: prekybos ir pobūvių salės, barai salėse bei holuose ir pagalbinės patalpos – drabužinės, sanitariniai mazgai, vestibiuliai, holai, patalpos rūkymui ir kt.
Pobūvių salėse organizuojami priėmimai, pobūviai, furšetai.
Vis didėja poreikis organizuoti šventinius pietus ne restorane, bet privačiose arba išnuomotose patalpose. Tokius pobūvius aptarnauti įmonė privalo patikrinti:
• Ar įmonės infrastruktūra pakankamai didelė ir išvystyta?
• Ar pakankamai kvalifikuotas įmonės personalas?
• Ar įmonė turi pakankamai darbuotojų bei padavėjų?
• Ar įmonė turi visus darbo reikmenis (indai, stiklo indai, stalo užtiesalai, įrankiai, šildymo prietaisai?
• Ar įmonėje yra asmenų, atsakingų už nepriekaištingą maitinimo organizavimą už jos ribų?
Pobūvis – tai iškilmingi pietūs ar vakarienė kurio nors asmens ar įvykio garbei. Pobūviai gali būti: oficialūs (įvairūs priėmimai) ir draugiški, šeimyniniai. Oficialūs pobūviai rengiami įvairių sutarčių pasirašymo, nacionalinių švenčių, oficialių vizitų proga. Neoficialūs pobūviai organizuojami įvairių organizacijų ir įvairių asmenų. Priklausomai nuo aptarnavimo formos, pobūvio metu svečiai gali būti visiškai ar iš dalies aptarnaujami padavėjo. Gali būti rengiami pobūvis furšetas, kokteilis, kokteilis furšetas, arbatėlė ar kavutė, mišrus pobūvis. Pobūvius aptarnauti pavedama kvalifikuotiems, patyrusiems padavėjams, turintiems specialių žinių ir profesinių įgūdžių.
Pobūvis-furšetas rengiamas dalykinių pasitarimų, prekybinių sutarčių pasirašymo, teatro premjerų ir kitomis progomis. Jis gali būti diplomatinis, organizuojamas oficialaus asmens. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2005-12-13
DalykasBankininkystės kursinis darbas
KategorijaFinansai >  Bankininkystė
TipasKursiniai darbai
Apimtis21 puslapis 
Literatūros šaltiniai6
Dydis46.81 KB
AutoriusAna Gribovskaja
Viso autoriaus darbų3 darbai
Metai2005 m
Klasė/kursas3
Švietimo institucijaVilniaus kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word Pobuviu ir renginiu organizavimas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

  • 2015-12-09 IP: 84.240.41.1
    synk200000000000000 sako

    hmm darbas susiktas grazinkit pinigus net normaliai turinio negalejo padaryt....

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą